WINE by Stakhovsky
About wine
Address of production facilities:
90260, Ukraine, Zakarpattia region,
Berehiv district, village Muzhievo,
tel. + 38 (097) 673 83 46
SPECIAL OFFER Сет "Досконала витримка" 2664 2264.4 uah Сет "Шардоне та шоколад" 810 747 uah Buy 3 bottles - get free delivery in Ukraine

Винний Гід України! Поради сомельє. Stakhovsky Wines - нове українське вино з патріотичним присмаком від першої ракетки країни Сергія Стаховського!

Презентація вин Сергій Стаховського відбулася у Києві на початку 2020-го року, а саме 30 січня. Тоді скуштувати щось новеньке від національного виробника виявили бажання чимало селебрітіз та видатних українців, а сомельє столичних ресторанів назвали SW справжнім відкриттям року.

Опанувати виноробство українець вирішив наприкінці 2015 року – після тривалої роботи у Франції. Саме тоді видатний тенісист Сергій Стаховський взяв в оренду 20 гектарів землі на Закарпатті(село Мужієво) та почав вирощувати мерло, сапераві й трамінер рожевий. Свій перший урожай новоспечений винороб зібрав через 3 роки – лише у 2018-му. Наразі, у колекції найкращого українського тенісиста представлені червоні вина Мерло та Сапераві «Ace» і Трамінер рожевий «W».

«Ace» у перекладі означає «подача навиліт»,  а «W» походить від слова «win» – перемога.

Біле вино «W» 2018 року досить легке, з типовим ароматом білих квітів, цитрусових і тропічних фруктів.

У Мерло відчуваються вишня, лісові ягоди, тендітна ваніль. Вино має гарну структуру і приємний післясмак.

Сапераві вирізняється насиченим ароматом із нотками перцю, шкіри, прянощів і шоколаду.

Червоні моносортові вина «Ace» 2018 року відстоювалися у французьких дубових діжках,  які Сергій Стаховський привіз із Франції.

Всього на виноробні щороку планують виробляти близько 60 тисяч пляшок вина.

Врожай-2019 буде дещо відрізнятися від врожаю-2018. Команда SW хоче порадувати своїх вайнловерів новим купажем із Кабарне Франа і австрійського сорту Цвайгельт. Останній, на думку власника SW, в закарпатському кліматі виходить дуже добрим.

А от у 2020-му Сергій Стаховський планує ще й моносепажне вино з українського сорту Леанка.

Отже, планів у новоспеченого винороба дуже багато. Наприклад, цього літа SW разом із Good Travel by Wine Bureau планують розвивати винний туризм на Закарпатті. Поїздка включатиме відвідування виноградників та виноробні Stakhovsky Wines, дегустаційної зали, термальних вод і вечерю в компанії з Сергієм Стаховським.

«Ace&WbyStakhovsky» – це збалансованість, неповторний смак і безкомпромісно висока якість! Адже за це автор і знаний гурман Сергій Стаховський відповідає власним ім’ям!

Винний Гід України! Поради сомельє. Вина Сергія Стаховського! 

«AcebyStakhovsky» – час зробити брейк!

«WbyStakhovsky»– час перемагати!

20 July 2020