WINE by Stakhovsky
Про вино
Адреса потужностей виробництва:
90260, Україна, Закарпатська обл.,
Берегівський р-н,с. Мужієво,
тел.+38 (097) 673 83 46
АКЦІЙНА ПРОПОЗИЦІЯ Сет "Досконала витримка" 2664 2264.4 грн Сет "Шардоне та шоколад" 810 747 грн Доставка від 3-х пляшок безкоштовна!

Правила українських виноробів: Сергій Стаховський

Сергій Стаховський — насправді наш національний герой. Видатний тенісист, перша ракетка України, володар чотирьох титулів АТР в одиничному розряді та трьох титулів ATP у парному. Чемпіон у спорті — чемпіон у всьому, до чого пристане його душа. Справжнє знайомство Сергія з Великими Винами відбулось у Бордо, і це знайомство було не випадковим: завдяки йому Сергій отримав другу справу свого життя.

Власну виноробню Сергія Стаховського у Берегові, у Закарпатті, було започатковано у 2015 році, коли з’явилася нагода взяти в оренду 20 гектарів виноградників. Виноградники були у доволі складному стані, багато лоз довелося викорчовувати і висаджувати нові, понад два роки культивували ґрунт: пересаджували, підсаджували, підводили полив. Роботи було дуже багато, але наразі виноградники Стаховського — одні з найдоглянутіших та найгарніших у Закарпатті. І вже у 2018 був отриманий перший вінтаж, з котрого створено перші вина Стаховського. Стиль вин STAKHOVSKY — елегантний, стриманий і водночас потужний, власне, так само, як і стиль його гри. Знайомтесь з чемпіоном і виноробом, друзі!

Сергій Стаховський

Вік: 35 років

Освіта (професія): тенісист / винороб

Основний бізнес: теніс  

Площа власного виноградника (га): 22,5 га

Обсяг виробництва на рік: 60 000 пляшок

Розташування виноградників: Берегове, Закарпаття. 

Я не можу жити без мети. 

Найважче мені миритись з несправедливістю. 

Головна цінність у житті — це родина.

Якби мав шанс почати все спочатку, то я б прочитав більше книг, коли мав на те час.

Мій душевний стан зараз схожий на взтормошене шампанське…дуже щільний графік й обмаль часу… тільки питання часу, коли корок вискочить.

Моя «суперсила» — це вміння не зупинятись та рухатись вперед. 

Справжній винороб ніколи не хизується своїм вином.

Я займаюсь вином, тому що  мене є можливість залишити після себе вино, яке буде жити довше за мене.

Культура вина — це традиції, які крізь століття залишаються незмінними, хоча постійно йде інноваційний розвиток у кожному напрямку виноробства та виноробної індустрії. Це неймовірно круто —  бачити динаміку розвитку та деталі, до яких ставляться відповідально. Це дає можливість постійно покращувати вино.

Моє найбільше відкриття у вині на сьогоднішній день — це оранж (помаранчеві вина) та біодинаміка.

Найбільша проблема українського виноробства —  в ставленні українців до українського вина.

Найбільше мені подобається поєднання вина з Бурратою.

Мій ідеальний день — це виснажливий день в роботі, який закінчується у сімейному колі.

Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це було б наше Сапераві 2018 року… це наш перший вінтаж, дуже цікаво стежити, як він розвивається у пляшці.

Головне у вині — це ставлення винороба до своєї роботи.

Якби мені дали $1 000 000, я б вклав їх у розвиток вина.

Найдивніший комплімент, який давали моїм винам — це коли нам написала молода мама двох дітей, що наше вино «найкращий антидепресант».

Найбільш недооцінене вино — це Закарпатське вино.

Найдивнішим вином у моєму житті було Château Mouton Rothschild 1945 у магнумі.

Для винороба успіх — це комплімент від незнайомих людей.

Щастя для мене — це коли всі в родини здорові й щасливі.

Мій герой у світовій історії  — це навіть не одна людина, їх багато, але всі вони щиро любили Україну. Сікорський, ерцгерцог Вільгельм фон Габсбург, Євген Коновалець, Осип Мащак, та сотні інших…

Мої герої у реальному житті — це мої батьки. Але не можу не сказати про тисячі героїв, котрі поклали своє життя за наше мирне небо та спокій у наших домівках, починаючи з 2014 року.

Якби моє життя було фільмом, воно б називалось Good Will Hunting.

Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, то я б підтримав виноробів, котрі вже написали “дорожні карти” для сприяння розвитку виноробства, наприклад, таких, як Влад Блюмберг.

7 червня 2021